Skip to content Skip to footer

D34

110.00

Hoge siervaas uit de serie Robuust, een serie van zeven grote objecten, onderling verschillend qua vorm en grootte. De objecten zijn gebakken op 1000 graden en zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant ongeglazuurd.

Kan alleen afgehaald worden.

 

 

Categorie: Tag: Product ID: 4473

Beschrijving

Deze hoge siervaas is een van de zeven grote objecten die ik in 2022 en 2023 heb gedraaid. Met deze serie maak ik een uitstap naar groter werk. Geïnspireerd door de cursus die ik in Denemarken volgde, heb ik een aantal grote objecten gedraaid van steeds zes tot tien kilo steengoedklei. De gemaakte objecten verschillen in vorm en omvang en zijn veelal ruw en ongeglazuurd. Het geeft elk object een robuuste uitstraling.

Vervaardigd door José IJsseldijk, keramist in Zutphen

In tegenstelling tot veel van mijn objecten zijn de vazen uit de serie ‘Robuust’ niet geglazuurd en op een lagere temperatuur (1000 graden) gebakken. Daardoor zijn ze niet waterdicht. Water dat in deze objecten wordt gegoten, versnelt het verouderingsproces doordat de klei nog wat vocht kan opnemen. Verder kan het vochtkringen op de ondergrond veroorzaken. Schoonmaken van het object kan met een vochtige doek.

 

Extra informatie

Afmetingen 20 × 31 cm
Binnenkant

Ongeglazuurd

Buitenkant

Ongeglazuurd